NTTL

Baas over jouw SaaS!

De softwarebranche groeit enorm. Jaar na jaar worden er records gebroken qua omzet. De softwaremarkt wordt steeds meer schaalbaar door het aanbod van SaaS. Leverde een softwarebedrijf vroeger on premise software aan een lokale markt, tegenwoordig is locatie geen belemmering voor de levering en installatie van softwarelicenties.

Met de introductie van Cloud bedachten softwareontwikkelaars ook nieuwe abonnementsmodellen. โ€˜Terugkerende omzetโ€™ was het toverwoord voor hun verdienmodel. Ook de klant ziet de voordelen in van een abonnement. Zo is de waardeperceptie van aangekochte software anders dan licenties die je afneemt via SaaS. De waarde van een licentie die je aanschaft blijft namelijk gelijk of daalt zelfs. Dit in tegenstelling tot hedendaagse softwareproducten; de leverancier voert continue verbeteringen door waarvan je als klant direct profiteert. Daardoor behoudt je de aansluiting met jouw onderliggende bedrijfsprocessen.

Wel is er aandacht nodig voor de bijbehorende contracten. De overgang van on premise naar SaaS betekent vrijwel altijd een gewijzigd of nieuw contract. Wil jij ook baas blijven over jouw SaaS-contracten? NTTL is jouw kennispartner voor รกlle IT contracten. We vertellen je graag meer!

Bron: AG Connect

Actuele berichten